POLITYKA OCHRONY PRYWATNOŚCI

1. Niniejsza Polityka Ochrony Prywatności, Polityka plików “Cookies” określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z serwisu internetowego www.spfl.pl.

2. Administratorem Państwa danych osobowych jest Stowarzyszenie Polskich Fotografów Lotniczych Air-Action, zwanego dalej Stowarzyszeniem, z siedzibą w Warszawie, ul. Deotymy 54/9, 01-409 Warszawa, REGON: 142322512

3. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych przez Państwa danych zostały opracowane wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Dokonywana jest ich bieżąca kontrola i stałe sprawdzanie ich zgodności z odpowiednimi aktami prawnymi – ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO), ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych.

4. Dane osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie tychże przepisów.

5. Strona www.spfl.pl realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:

- poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje,

- poprzez gromadzenie plików “cookies” („Polityka cookies”).

6. Strona www.spfl.pl zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika.

7. Dane osobowe pozostawione przez Państwa nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim.

8. Właściciel serwisu www.spfl.pl zastrzega sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój serwisu www.spfl.pl. O wszelkich zmianach będą Państwo informowani w sposób widoczny i zrozumiały.

9. w serwisie www.spfl.pl mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od strony www.spfl.pl. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi należy się zapoznać.

W razie wątpliwości co któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności właściciel serwisu www.spfl.pl jest do Państwa dyspozycji – dane kontaktowe znaleźć można w zakładce – KONTAKT.

POLITYKA PLIKÓW COOKIES

Serwis internetowy www.spfl.pl nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

Dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych, w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika serwisu www.spfl.pl i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb

Tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy serwisu www.spfl.pl korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości

W ramach serwisu www.spfl.pl stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies:

„Sesyjne” oraz „stałe”. Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

W ramach serwisu www.spfl.pl mogą być stosowane następujące rodzaje plików cookies:

„Wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania z serwisu internetowego www.spfl.pl
„Funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.

Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem www.wszystkoociasteczkach.pl lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.


Zdjęcia objęte są prawami autorskimi i nie mogą być wykorzystywane w jakikolwiek sposób bez odpowiedniego zezwolenia.